Sisko Thors: Kukin uskollaan (2012) 180 sivua

Kukin uskollaanPietarsaaren kirjailijan kuvaamia naiskohtaloita tulee siunailtua kuin tositarinaa.

Kirja vetää hyvin alusta loppuun, mikä johtuu ehkä kaunistelemattomista päähenkilöistä. Tai sitten elämänmakuisista yksityiskohdista, sujuvasta vuoropuhelusta ja jatkuvasti muuttuvasta asetelmasta. Kerronta osaa pysyä konkretiassa ja ruohonjuuritasolla, vaikka ihmiselämää käydään läpi sellaisella pikakelauksella kuin se on romaanissa mahdollista. Tällä tavalla  elämä kai vain vie minne milloinkin.

Ruskean kannen sisällä on melko mustavalkoinen kirja, mutta ei sillä tavalla kuin aluksi voisi kuvitella, koska sävyt elävät loppuun asti. Lukukokemus on jostain syystä myös aika viihdyttävä, vaikka miehet ovat pääsääntöisesti hirveitä ja naiset kaksinaamaisia. Mutta juuri siksi kahden keskeisen kertojan vuorottelu on erityisen antoisaa ja kaksinaismoralismi tulee selväksi.

Vuosia ei nimetä, mutta kirjan myötä edetään kaukaa markka-ajasta facebook-kauteen. Myöskään paikanninmiä ei mainita, vaikka mielellään pääasialliseksi miljööksi kuvittelisi erään pohjalaisen kaksikielisen rannikkokaupungin. Olisi hauska tietää, onko kirjailija ajatellut tapahtumat Pietarsaareen. Ja mitähän aikaisempaa kirjaansa hän mahtaisi suositella tämän jälkeen?

Mainokset
Kuva | Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Sisko Thors: Kukin uskollaan (2012) 180 sivua

  1. Sisko Thors sanoo:

    Ainahan sitä sijoittaa tekstiä paikkaan mikä on tuttu ennestään :), mutta eiköhän tuollaisia kaupunkeja, ihmisiä ja tapahtumia löydy kaupungista kuin kaupungista.

    Luepa Marmorirapu seuraavaksi. Jos otat käteesi Lattian maku jaloissa -kirjan ja syvennyt siihen, huomaat selkeän eron tekstin tyylissä ja kerronnan kulussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s