Ansa Tulivaara: Dekolteen kääntöpiiri (2018), 281 sivua

Kerrankin tarpeeksi seksiä! Vielä kesällä ja Isossakyrössä! Sitä paitsi luvutkin ovat juuri sopivia suupaloja!

Kaiken lisäksi tätä makeaa kirjaa voi ahmia hyvällä omallatunnolla, sillä se on modernia intertekstuaalista rakkauskirjallisuutta, eikä mitään chic litiä. Näin lupaa Ansa itse, joista tunnen molemmat, sekä Kirsin että Päivin. Yritin aluksi miettiä, kumpi kirjoittaa rohkeammat kohtaukset päätellen siitä, kuinka lujaa kiljuen kumpikin syöksyi Lestijoen Tornikoskeen viime kesänä. Mutta kohta unohdin ajatella sitä, koska teksti oli niin yhtenäisen sujuvaa. Eikä edes seksipuuhia lukiessa tarvinnut punastella.

Kirjan moraali on suurin piirtein yhtä löyhää kuin juonikin, mutta se taitaa kuulua lajiin. Ai mihin lajiin? Kutkuttavan leikkisään sanataiteiluun. Toimittaja ja äidinkielen ope osaavat kyllä viljellä mielikuvia, kielikuvia ja vihjauksia.

Minulle tämän rennon tyylikkyyden huipentuma sattui sivun 118 tienoille. Jostakin syystä tykkäsin kovasti siitä, kun Tea sanoi Juha-Matille että kuule. Mihin Juha-Matti vastasi että mitä. Eikä Tea sitten keksinytkään mitään sanottavaa. Jolloin Juha-Matti kysyi että menikö mielestä. Hieno kohtaus, jonka taustalla väreili kaikenmoista.

Sillä samalla sivulla 118 Tea muisteli lukion äidinkielen opettajansa neuvoneen, että ellei keskustellessa uskalla katsoa toista silmiin, kannattaa katsoa nenän ja suun seudulle. Seuraavassa luvussa Tero sitten pälysi silmät kiiltäen juuri Margitin suun ja nenän seudulle, ja Margit tunsi punaisten läikkien nousevan kaulalleen. Taas jotenkin hienoa.

Äidinkielen opettajalle ja toimittajalle pieni virike seuraavaan rakkausromaaniin. Luin kauan sitten jostakin kirjasta, että kun katsot toista silmien väliin, tämä luulee, että katsot häntä suoraan silmiin. Tämä on minun vaatimaton antini eroottiseen intertekstuaalisuuteen. Koska en osaisi itse tällaista kirjoittaa, luovutan sen teille, olkaa hyvä, suoraan silmien väliin katsoen.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s